Jan-Willem van Asch winnaar Hans Nordbeck Veteranentoernooi

Afgelopen zaterdag organiseerde tafeltennisvereniging Harderwijk – Anne Kooistra en Pieter Berkelaar tekenden voor de organisatie – het inmiddels bekende en prestigieuze Hans Nordbeck Veteranen Tafeltennistoernooi, vernoemd naar de nestor van de Harderwijker tafeltennissers, die dit jaar – op 2 juli – op 87 jarige leeftijd overleed. Winnaar van het Veteranentoernooi ( 40 +) werd Jan Willem van Asch uit Almere. In de finale versloeg hij Hans Speek uit Zwolle, die in 2009 het toernooi nog voor zich opeiste. Jan Willem van Asch schreef het toernooi eerder in 2001 en 2007 op zijn naam.

De veertig deelnemers aan het Veteranentoernooi werden in een A en een B- poule ingedeeld. In de B-poule zaten de spelers met een wat lagere ranking en in de A-poule – uiteraard – met een hogere. Na de spannend verlopen voorrondes speelden Hans Esch (LTTC Lelystad) en Jan Crielaard (Emmeloord) om het brons. Jan Crielaard toonde zich in drie games duidelijk te sterk voor Hans Esch, die derhalve naar de vierde plaats werd verwezen. De finale ging tussen twee leden – Henk Vlieger en Peter Willemsen – van de organiserende vereniging tafeltennisvereniging Harderwijk. In een uitermate boeiende en spannende finale trok Henk Vlieger met de cijfers 6-11 / 11-6 / 4-11 / 11/7 en 11-7 uiteindelijk aan het langste eind.

A-poule
De spelers, die uitkwamen in de A-poule waren in twee groepen van acht spelers geloot. Ook bij deze ‘A-spelers ‘ verliepen de voorrondes uitermate spannend. De derde plaats werd uiteindelijk opgeëist door de 65-jarige Piet Korstanje uit Lelystad, uitkomend voor Swift ’64 uit Swifterbant. In de strijd om het brons versloeg Piet Korstanje Harderwijker Edwin van der Leij, die in 2010 het toernooi nog op zijn naam schreef. In de finale versloeg Edwin van der Leij toen de winnaar van 2011 Jan Willem van Asch. Deze speler van ATC Almere werd nu ongeslagen kampioen. In de finale versloeg hij Hans Speek, winnaar van het toernooi in 2009. Jan Willem van Asch klopte zijn opponent Hans Speek in vier games (11-8 / 16-14 / 4-11 en 11-8. De Zwollenaar Hans Speek was niet opgewassen tegen de met noppen spelen Hans van Asch uit Almere.

Dubbel
Het dubbel, bedoeld als warming-up voor het grote toernooi, werd gewonnen door het gelegenheidsduo Anita Rasker uit Lelystad en uitkomend voor Swift ’64 uit Swifterbant en Hierdenaar Mostafa Montaser, uitkomend voor tafeltennisvereniging Harderwijk. Zij vormden voor de eerste keer samen een dubbel.

1 reactie

1. Jammer van de wat verkeerde spelling in het verslag. Wou de organisatie van het Hans Nordbeck Toernooi 2011 hartelijk bedanken voor de fijne en gezellige dag.
    Hopelijk tot volgend jaar.
    Groetjes de Winnaar