Philip Bouw wint 39e Poldertoernooi in Emmeloord – Jos Wijnands haalt kwartfinale

Eerste teamspeler Philip Bouw heeft op 15 december, na een buitengewoon goede najaarscompetitie  zijn goede vorm nog maar eens geëtaleerd tijdens het 39e Poldertoernooi in de E licentie.

In deze klasse spelen voornamelijk eerste en tweedeklassers .

Philip won in de poulefase in poules van zes spelers alle wedstrijden zonder ook maar een game te verliezen. Ook Jan Willem van Asch, winnaar van het Veteranentoernooi in Harderwijk in 2011, kwam er niet aan te pas.

Jos Wijnands had het wat moeilijker in zijn poule,  maar eindigde als tweede met 1 verliespartij tegen Arnoud Hofman van Delta Impuls. Maar Jos won bijvoorbeeld erg makkelijk in 3 ganes van Rene Vlieger van eerste klasser Batfighters.

In de kwartfinale moest Philip het opnemen tegen Jos in een onderlinge confrontatie. Philip was van te voren toch niet helemaal zeker van z’n zaak, maar won uiteindelijk vrij eenvoudig met 11-5,11-5 en 11-7.

Jos was hiermee uitgeschakeld, Philip ging door naar de halve finale waar hij tegen Richard Westera van Dokkum moest aantreden. Deze tegenstander speelt met noppenmateriaal, maar Philip maakte dat niet zoveel uit. getuige de winst in 3 snelle games.

In de finale was Arnoud Hofman de tegenstander, een top eerste klasser uit Friesland met een verwoestende forehand. In de eerste game ging het gelijk op, maar wist Philip uiteindelijk met 11-9 aan het langste einde te trekken. in de tweede game ging het nog beter, maar liefst 11-0! voor Philip. Echter in de derde game herstelde Arnoud zich door met name z’n forehand meer te gebruiken en won.(het eerste gameverlies voor Philip ). In de vierde game was het steeds spannend , de verschillen ware erg klein. Uiteindelijk won Philip in de verlenging de finale en daarmee de eerste plek in de E licentie. Gefeliciteerd!

2 reacties

  1. Van harte gefeliciteerd! Toppie!

  2. Hey Philip,

    Gefeliciteerd met deze mooie prestatie!
    Nu nog even het clupkampioenschap winnen………….

    Groeten Izaak

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.