Harderwijk 6 in veilige haven na strijd tegen Smash ’70

22 April moest het gebeuren tegen Smash ’70. Armand, Paul en Johan (en Leo als teamgenoot en trouwe supporter) togen naar Hattem om de strijd aan te gaan tegen André (van Driesum), Karen (Talaljan) en Jan (Schakelaar).

Armand begon de avond tegen André, die hij met duidelijke cijfers aan de kant zette (7-11, 11-7, 3-11 en 7-11). Zijn 2e partij was tegen Karen, die duidelijk een maatje te groot was, in 3en ging deze punt naar Smash ’70. Armands laatste partij was tegen Jan, die voortvarend begon (11-6, 11-6) Armand kwam daarna sterk terug (2-11), maar moest in de 4e game zijn meerdere erkennen in Jan (11-9)

Johan begon tegen Karen, die hem kansloos liet in 3en. Daarna tegen Jan, een tegenstander die je een kort spelletje moet afdwingen (anders krijg je ze om je oren). Dat ging Johan goed af, en met 10-12, 5-11, 11-5 en 5-11 sleepte hij ook een punt binnenboord. De laatste partij tegen André werd vrij eenvoudig in Harderwijks voordeel beslecht met 8-11, 8-11 en 3-11.

Paul (die vorige keer tegen Smash ’70 ook speelde) begon tegen Jan. Het werd een spannende 5 setter (waaronder een 18-16), die helaas door Jan werd gewonnen. Ook zijn volgende partij, tegen André, ging in 5en, maar nu in het voordeel van Harderwijk. Dit was overigens de 2e punt van Harderwijk, die we nodig hadden om ons te handhaven in de 5e klasse. Zijn laatste partij was tegen Karen, die een enorm vast spel vertoonde, waar moeilijk grip op te krijgen was. Paul weerde zich kranig, maar verloor deze partij in 4en.

Het dubbel (Armand en Johan) werd in 3en aan Smash ’70 gelaten, zodat er een eindstand op het bord kwam van 6-4 in het voordeel van Smash ’70.

Door deze uitslag hebben we toch een paar teams achter ons gelaten, en eindigen deze competitie waarschijnlijk (vrijdag wordt de laatste wedstrijd in onze poule gespeeld) als 4e, met 46 punten uit 10 partijen. Behalve Smash ’70, dat er ver bovenuit stak, lagen de teams dicht bij elkaar, wat een mooie najaarscompetitie belooft, waarin de mannen weer kunnen laten zien wat ze waard zijn in de 5e klasse.

1 reactie

  1. Hartstikke goed gedaan, mannen! Ook volgend seizoen in de 5e klasse.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.