Geplaatst op: 6 januari 2022

Beste sportvrienden en sportvriendinnen!

Het sportjaar 2021 bijna alweer voorbij. Een jaar wat niet compleet aanvoelde, gezien de afgebroken voorjaar en najaarscompetitie en de niet ingevulde trainingsavonden. Het Bestuur heeft daarom besloten voor 2021 geen contributie te heffen. Echter de bijdrage voor de NTTB zal wel betaald moeten worden, maar dit scheelt  voor de leden alweer een slok op de borrel.

Gezelligheid

Als voorzitters ik wel blij met het doorgaan van de clubkampioenschappen 2021. Gelukkig op het juiste moment gepland, het had ook geen dag later moeten plaats vinden. Toch een redelijk goede opkomst bij de senioren. De junioren lieten het op Jayvie van Praag na echter afweten, en daarom hebben we Jayvie laten meespelen met de senioren. De clubkampioenschappen is een beregezellige dag geworden waar door iedereen fanatiek, maar sportief voor de prijzen werd gestreden. Met een prima verzorgde lunch door Kasper, Wouter en Izaak. Lekker soepje, broodjes met beleg voor iedereen wat te kiezen! Bedankt mannen!

Jammer voor het toernooi was dat Wouter tijdens de lunch last kreeg van migraine en er voor hem niets anders opzat dan naar huis te gaan. Wouter, volgend jaar de herkansing pakken. Want met jouw spel het afgelopen seizoen ben jij zeker een kanshebber! Voor wie ik als voorzitter en trainer zeer veel waardering heb is voor Jayvie van Praag. Als enig jeugdlid zich opgeven, komen en gewoon tegen de volwassen spelers partij geven vind ik grote klasse! De prijzen: een grote zak snoep en een medaille was dan ook door Jayvie dik verdiend.

Ook een dikke sportieve duim (en de sportiviteitsprijs) zijn aan Jolanda van Schie goed besteedt. Voor haar geldt nog altijd het motto: Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat heeft zij prachtig laten zien in een partij waarmee zij eigenlijk in de finale had kunnen staan. Top Jolanda!

Thimo

De relevatie van het toernooi is in mijn ogen Thimo Heerkens. Met zijn nieuwe bat en rubbers leek hij vleugels te hebben gekregen en drong hij met verrassend tweede positie spel door tot in de A poule. Zelfs in de A poule wist Thimo zich als eerste te plaatsen, ten koste van Mustaffa Montasser. Thimo kwam in de kruisfinale Izaak op t Hof weer tegen, die als tweede  in de andere A poule, achter Wilco Vloet eindigde.

Izaak had s ochtends nog van Thimo verloren, echter Izaak, liet dit geen tweede keer gebeuren en plaatste zich met fanatiek spel voor de finale. Mustaffa Montasser had de zware taak om als tweede geplaatste het op te moeten nemen tegen de als eerste geplaatste Wilco Roes, die bij een andere club in de hoofdklasse speelt. Mustaffa speelde een wedstrijd finale waardig zo spannend. We zagen Mustaffa weer spelen zoals in zijn beste dagen toen hijzelf nog overgangsklasse speelde.

Winnaar Poule A

Echter Wilco trok met zijn verdedigende spel toch aan het langste eind en plaatste zich voor de finale.  De finale werd helaas snel in drie games beslist door Wilco. Ondanks verwoede pogingen bleek  Izaak kansloos en wist Wilco zich te kronen tot clubkampioen 2021 van de TTV Harderwijk. Naast de HOLY GRALE ging Wilco Roes met de beker en het bierpakket naar huis en Izaak met de beker voor de tweede plaats en het wijnpakket.

Winnaar Poule B

In de B poule streden Juliette Slingerland en Kasper Sloot om het goud en zilver en een plaats in de A poule voor volgend jaar. Kasper, die al blij was dat hij een prijs gewonnen had probeerde het Juliette nog wel moeilijk te maken, maar ging toch in drie games kopje onder. Juliette kreeg naast de beker voor de B poule  een lekker wijnpakket. Kasper kreeg naast de beker voor de tweede plaats nog een fijn bierpakket van de slijter uit Drielanden.

Winnaars dubbel

Wat een geweldig idee van de toernooicommissie om een dubbel toernooi te houden, waarbij het dubbel dat verliest meteen uitgeschakeld was. Het resultaat was verrassend. Bert Monster en het van de jeugd naar de senioren overgestapte lid Olav van Groeningen wisten ten koste van Glenn Dooijeweerd en Pieter Berkelaar de finale te winnen.  Dit terwijl het laatstgenoemde dubbel als favoriet de finale ingingen. Zij hadden per slot van rekening het als ijzersterk dubbel van der Leij-Slingerland uitgeschakeld!  Vooral Olav viel op door af en toe onnavolgbare ballen te slaan en het dubbel Dooijeweerd en Berkelaar tot wanhoop te drijven.

Beide finaleteams gingen met een wijnpakket naar huis. Het bestuur hoopt wel dat Olav zijn ouders blij heeft gemaakt met de flessen wijn. Het bestuur bedankte Leo van Bodegom voor de organisatie van het toernooi en het tellen van de finale met een heerlijke fles rode wijn. Wat zijn de clubkampioenschappen zonder ons erelid! Zo iets als een ijsje zonder slagroom, een patatje zonder mayo… Leo fijn dat je er weer bij was en tot volgend jaar!

Foto’s zijn hier te vinden: Album clubkampioenschappen 2021

Ook bedankte het bestuur de overige vrijwilligers met een fles rode wijn. Wouter van Bunschoten krijgt m nog! Na een koele dronk en het afscheidswoord van de voorzitter toog iedereen weer opgewekt naar huis, de volgende lockdown in…BALEN!

Hopelijk tot snel,

Groetjes,