Geplaatst op: 15 januari 2019

Zaterdag 12 januari ’18 was het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van TTV Harderwijk. Nadat Edwin van der Leij de laatste 2 jaar de beker in de wacht had gesleept was het de vraag wie hem van zijn derde op een volgende titel zou kunnen afhouden.

Het toernooi werd gevuld met 24 leden, waarvan 19 senioren en 6 junioren. Een grote verrassing was dat Timo uiteindelijk met de senioren mee deed en zich goed staande kon houden. De deelnemers streden eerst voor plaatsing van de A poule, waar de uiteindelijke clubkampioen kon zegevieren. De overige deelnemers kwamen in een B poule terecht waar ook nog werd gestreden om een beker.

Poule A

Na de kwalificatie ronde bestond poule A uit; Glenn, Jos, Edwin, Henk, Anton, Wilco, Wouter en Peter. Daaruit volgende de halve finales: Edwin – Wilco en Anton – Peter. Na een tweetal spannende wedstrijden knokte Edwin en Anton zich naar de finales. Waar Anton in de poule kwalificatie tegen Edwin nog met 2-1 (best of 3) te sterk was, ging het in de finale een stuk minder. Edwin speelde een solide partij en profiteerde van de fouten van Anton. De uiteindelijke stand bleek met 3-0 een minder spannende finale dan voorspeld. Edwin van der Leij mag zich weer voor een jaar clubkampioen noemen van TTV Harderwijk! Gefeliciteerd Edwin!

Poule B

In de B poule, waar de overige spelers in terecht kwamen stonden Joep en Juliette tegenover elkaar in de finale. Een spannende partij met mooie rally’s die gelijk op ging.

Uiteindelijk was het Joep die met zijn verdedigende speelsteel aan het langste eind trok. Eindstand: 3-2. Hij mocht de beker voor de B poule aan het eind van de dag om hoog houden. Gefeliciteerd Joep!

Junioren

Na een afwezigheid van 3 jaar mocht de TTV Harderwijk eindelijk weer het clubkampioenschappen toernooi voor de jeugd organiseren. De 6 junioren begonnen in een poulesysteem. Zij speelde allemaal minimaal 1 maal tegen elkaar. Daaruit volgende de finale Danysha – Xian. Het werd een spannende pot waarin Danysha aan het langste eind trok. Zij mag zich het komende jaar jeugd clubkampioen noemen van TTV Harderwijk. Gefeliciteerd Danysha!

We willen Kasper Sloot bedanken voor het organiseren van deze dag en natuurlijk ook de andere leden die deze dag tot een succes hebben gebracht. Tot volgend jaar!

JeugdnieuwsSeniorennieuwsToernooi