Vrijdagavond 9 februari mocht team 1 aantreden in de uitwedstrijd tegen Kampenion 6. Edwin van der Leij, Mustaffa Montasser en Henk Vliegerhadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd, maar konden uiteindelijk geen potten breken: 8-2

Kampenion 6 is een degelijk en sterk 2e-klas team, bestaande uit Gerard Palland, Robin Makkink en Simon van der Woude. In de eerste partij mocht Mustaffa het opnemen tegen Gerard. Hij wist de eerste gane nog naar zich toe te trekken, maar daarna was het snel over. Gerard sloeg zich vlot naar zijn eerste punt van de avond: 1-0.

Robin Makkink (Kampenion 6) speelde vrijwel foutloos

Henk stond daarna tegenover Robin (zie foto). Deze bleek domweg een maatje te groot voor Henk, waardoor het na drie games 2-0 voor Kampen stond.
In de derde partij was Simon geen partij voor kopman Edwin. De Harderwijker deed was hij moest doen, namelijk winnen: 2-1.

Het dubbel van Harderwijk (Henk en Edwin) liep veel minder dan de vorige week. Gerard en Robin bleken zeer goed op elkaar ingespeeld en sloegen zich vlot naar het volgende punt: 3-1. Mustaffa mocht daarna proberen een punt te pakken. Hij speelde niet slecht, maar miste de nodige overtuiging en wedstrijdritme, waardoor Simon met degelijk spel de stand op 4-1 zette.

Edwin wist opnieuw een enkel te pakken en wel tegen de hard-smashende Gerard. Het werd alleen nog spannend in de derde game, maar Edwin zette een tandje bij, waardoor de stand op 4-2 kwam. De klapper van de avond werd verzorgd door Simon en Henk. In een heel spannende wedstrijd, waarbij het twee kanten op kon wist Simon in vijf games toch van Henk te winnen, waardoor er 5-2 op het bord kwam.

Naar verwachting zou Edwin zijn derde partij gaan pakken, maar dat bleek anders te gaan lopen. Robin speelde vrijwel foutloos en Edwin had geen antwoord op dat spel, waardoor Robin in vier games ongeslagen bleef: 6-2
Mustaffa was in zijn laatste partij tegen Simon totaal zijn focus kwijt en begon te ‘pielen’. Zoals we weten ligt daar zijn kracht niet, waardoor Simon vrij simpel in drie games won: 7-2.

Henk mocht in zijn laatste wedstrijd van de avond proberen tegen Gerard nog een punt te pakken. Nu had Henk nog nooit gewonnen van Gerard en dat gebeurde ook deze keer niet, ookal maakte Henk het Gerard nog knap lastig. Maar de eindstand werd gezet op 8-2. Een stevig verlies van team 1, dat over twee weken in de thuiswedstrijd tegen hetzelfde Kampenion een herkansing krijgt.

Bert Monster