Geplaatst op: 12 november 2020

Beste leden,

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een webapp waarin we onze eigen ladder competitie kunnen bijhouden. Ieder lid van TTV Harderwijk is welkom. De enige voorwaarde is dat je beschikbaar bent met vrij spelen op maandag en/of dinsdag. Jeugdspelers die alleen komen trainen kunnen helaas niet mee doen omdat andere leden je moeten kunnen “Uitdagen”. Zorg dus dat er op maandag of dinsdag bent of spreek onderling af wanneer iemand kan.

Wat is een ladder competitie?

Een ladder competitie is een competitie die georganiseerd kan worden voor sporten als tennistafeltennis en darts. Alhoewel de naam ladder suggereert dat er gebruikgemaakt wordt van een laddervorm waarbij deelnemers individueel onder elkaar staan, is er ook een piramidevorm mogelijk. Wij maken gebruik van de piramide vorm. Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen op de ladder/piramide.

Start
Eerst worden de spelers op NTTB-rating op een positie in de ladder gezet. Leden zonder NTTB-rating worden ingedeeld op geschat niveau.

Ladder
Een speler kan alleen andere spelers uitdagen die 1 ladder boven hem staan. Een uitdaging moet worden aangenomen door de tegenstander. Anders verliest de tegenstander (3-0) reglementair en wisselen uitdager en uitgedaagde van plaats. Wanneer de uitdaging wordt aangenomen dan wordt er een wedstrijd gespeeld. Wint de uitdager dan wisselen de uitdager en uitgedaagde ook van plaats. Verliest de uitdager de wedstrijd dan verandert er niets en blijven de spelers op hun plaats staan.

Op niveau 1, het hoogste niveau, staat één speler. Daaronder, op niveau 2 staan twee spelers, op niveau 3 staan drie spelers en zo verder. In de app worden de niveau’s aangeven d.m.v. kleur en cijfer. Plek 1 heeft de kleur goud, plek 2 heeft de kleur zilver en plek 3 heeft de kleur brons. De rest van de plekken zijn grijs en alleen aangeduid met een cijfer.

Punten
Naast de ladder is er ook een puntenranglijst. Door wedstrijden te spelen ontvangt men punten. Voor elke gespeelde wedstrijd ontvangt men sowieso 1 punt. Daarbij is elke gewonnen set een punt. Er zijn dus maximaal 4 punten te verdienen. Bijv, Chris speelt tegen Kasper en wint met 3-0. Chris krijgt 4 punten en Kasper 1. De 1ste, 2de en 3de plekken zijn met de kleuren goud, zilver en brons aangegeven.

Aanmelden

Voordat we kunnen starten is het zaak dat zoveel mogelijk leden zich aanmelden die mee willen doen. Op 16 november start de ladder competitie. Zorg dat je je voor deze tijd aanmeld zodat je op basis van je NTTB rating wordt ingedeeld. Heb je geen rating? Geen probleem, we delen je in op basis van je niveau. Ieder lid die zich na 16 november aanmeld komt onderaan de ladder te staan.

Aanmelden

Om je aan te melden volg je de volgende stappen:

 1. Account aanmaken op ladder.ttvharderwijk.nl/aanmelden
 2. Zodra je bent aangemeld log je automatisch in. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:
 3. De administrator (Chris van der Leij) moet je aanmelding goedkeuren. Dit doen we zodat alleen leden toegang hebben
 4. Zodra de administrator je heeft goedgekeurd krijg je het volgende scherm te zien:
 5. Je zit nu in de app. Hier kan je de ladder competitie bekijken, punten competitie, wedstrijden, spelregels en je profiel. Let op, de competitie is nog niet gestart. Op 16 november is het mogelijk om spelers 1 trap hoger uit te dagen. Uitleg over de ladder vindt je hierboven.

Start competitie en werking

Op 16 november start de ladder competitie en is het mogelijk om spelers 1 ladder boven jou uit te dagen. Dit werkt als volgt.

 1. Login op ladder.ttvharderwijk.nl met je email en wachtwoord. Ben je deze kwijt, dan kan je die resetten.
 2. Spreek met iemand af om een wedstrijd te spelen voor de ladder. Je kunt alleen spelers uitdagen waarbij een blauwe knop “uitdagen” wordt getoond.
 3. De uitdager klik je op de blauwe knop “uitdagen” van de speler waar je tegen hebt gespeeld.
 4. De uitdager vult de stand in en klikt op “insturen”.
 5. Zodra de wedstrijd is ingestuurd moet de speler die de uitdaging is aangegaan de wedstrijd goedkeuren. Zorg er samen voor dat dit ook gebeurt.
 6. Mocht de wedstrijd niet kloppen, dan kan de speler die de uitdaging is aangegaan de wedstrijd verwijderen en stap 4 herhalen.
 7. De punten worden verdeeld en wanneer de uitdager wint, verwisselen de spelers van plek.

Tip: Je kunt de website ook opslaan als app. (android: in je browser > menu > toevoegen aan startscherm. iPhone: browser > icoontje onder in het midden met een pijltje > scrollen > toevoegen aan homescherm)

Veel speel plezier en zorg dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden.

Aanmelden


Ladder competitie