Geplaatst op: 16 december 2018

Beste leden, hier alweer de derde editie van de Nieuwsbrief van TTV Harderwijk. Het najaarsseizoen is ten einde. Als voorzitter ben ik zeker tevreden over de behaalde resultaten.

Jeugd team

Het jeugdteam bestaande uit Micha van der Veen, Danysha van Meerveld en Xia de Vente zijn tweede geworden in de startersklasse met 24 punten. Prima resultaat dus voor onze jeugd. Het leuke is dat volgend seizoen er twee teams meedoen met de startersklasse. Een meidenteam met Danysha van Meerveld en Maartje van der Velden en een jongensteam met wederom Micha en Xian, maar aangevuld met Mazen Al Haj. Het Bestuur wenst beide teams heel veel succes in het voorjaarseizoen 2019.

1ste senioren team

Het eerste herenteam heeft zich staande gehouden in de tweede klasse. Het was een nek aan nek race met Rabo Wezep. Allebei de teams eindigden op 44 punten, maar gelukkig in het voordeel van TTV Harderwijk. Dus volgend seizoen weer tweede klasse. Het team wordt aangevuld met Jos Wijnands. Jos kent de klappen van de zweep, hij heeft in het eerste team van TTV Harderwijk al promotieklasse gespeeld en zal in de tweede klasse menig tegenstander weer radeloos maken met zijn venijnige noppenspel. Ook Jasper Schulting is van het tweede naar het eerste team gegaan. Hij is zwaar gemotiveerd en zal dus zeker zijn potjes willen winnen! Henk Vlieger heeft al weer twee seizoenen gespeeld in de tweede klasse en veel ervaring opgedaan, hetgeen je zeker terug kan zien in zijn resultaten. Bert Monster is dit seizoen ook weer van de partij. Hoewel Bert ook een duo competitie speelt bij ttv Putten is hij een vaste waarde voor het eerste. Zijn spel blijft lastig in te schatten en Bert zal ook weer de nodige punten pakken. Samen met de reserves Mustaffa Montasser en Edwin van der Leij zal de doelstelling van dit team voor het nieuwe seizoen zeker handhaving in de tweede klasse zijn.

2de senioren team

Het tweede team (Jasper Schulting, Wouter Bunschoten, Izaak op t Hof En Glenn Dooyeweerd) is helaas gedegradeerd uit de derde klasse. De behaalde 44 punten bleek onvoldoende om zich te kunnen handhaven in deze sterke poule. Kop op mannen, misschien dat jullie nog dispensatie krijgen van de competitieleider om alsnog derde klasse te mogen spelen en anders volgend jaar een nieuwe start maken in de vierde klasse. Met als doelstelling zeker kampioen te worden.

3de senioren team

Het derde team bestaande uit Pieter Berkelaar, Anne Kooistra, Rob Nijland en youngster Joep van den Berg is kampioen geworden in de vierde klasse met 64 punten! Toch net 3 punten geëindigd voor NTC Leogang. Het mooie is dat Joep van de Berg ook als hoogste is geëindigd in de persoonlijke stand. Gefeliciteerd Joep!! Het derde team gaat dus derde klasse spelen. Het zal een beste kluif worden om zich te handhaven……….maar als we kijken naar de invalbeurt van Pieter Berkelaar in de tweede klasse, waar hij als een jonge hond stond te spelen, heeft het Bestuur er best wel vertrouwen in dat dit team zal gaan voor handhaving in de nieuwe klasse.

4de senioren team

Het vierde team heeft zich gehandhaafd in de vijfde klasse. Bert Verhaar, Chris van der Leij, Dick van Zwieten, Frank van Leeuwen, Paul Geurtsen en Jolanda van Schie zijn als vierde in de poule geëindigd met 48 punten. Helaas vertrekt Jolanda naar Aruba voor een jaar (tenminste dat hopen wij, op zo’n zonnig eiland weet je maar nooit…) en vertrekken Dick en Frank naar een ander team. Maar met de nieuwkomers Tim Sportel en Ahmad al Haj zullen Chris, Bert en Paul zeker een gooi doen naar het kampioenschap.

Hans Nordbecktoernooi

Het Hans Nordbecktoernooi op 22 december wordt dit jaar ook weer goed bezocht gezien het aantal inschrijvingen van maar liefst 34 tafeltennissers uit verschillende regio”s . Het beloofd weer een gezellige dag te worden met spannende momenten!! Ook al doe je niet mee, het is ook leuk om ff binnen te lopen om gewoon te komen kijken.

Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap voor de jeugd en senioren wordt gespeeld op zaterdag 12 januari. Eerder was aangegeven op 19 januari, maar deze datum is veranderd omdat Kasper als organisator dan niet aanwezig kon zijn. Inschrijven gaat via de website of via een lijst die in de kantine opgehangen zal worden.

Contributies

De penningmeester heeft de automatische incasso van de contributies en de sponsorfacturen de deur uit gedaan. De contributie van alleen het voorjaar is geheven. De bedoeling was wel om zowel de voorjaars-als najaarscontributie te heffen, maar dit kon vanwege een betalingslimiet niet in 1 keer. De najaarscontributie zal wel voor 1 maart geheven moeten worden in verband met de begroting, die in maart in de ALV besproken moet worden. dus deze komt er nog aan.

DOS

Het Bestuur is weer om de tafel met de biljarters gegaan om de nieuwe huurovereenkomst te bespreken. DOS wil de kantine uitbreiden om van het gebruik vier tafels mogelijk te maken. DOS heeft hier een gesprek met wethouder Companjen gehad. Zij hebben echter nog geen uitslag om de uitbreiding door te laten gaan. De huurovereenkomst is, na enkele aanpassingen, door het Bestuur van de TTV Harderwijk en het Bestuur van DOS goedgekeurd. Paul Geurtsen, superpenningmeester, bedankt voor jouw deskundig raad en advies en het op professionele wijze in elkaar zetten van dit document.

Jeugdcoordinator gezocht

Jolanda van Schie gaat ons voor een jaar verlaten. Zij gaat wonen en werken op het prachtige eiland Aruba. Jolanda nam als lid de taak van jeugdcoordinator waar. Dit houdt in dat je regelt wie van de ouders rijdt, dat in ieder geval bij de thuiswedstrijden er iemand aanwezig is die koffie wilt zetten, het jeugdteam wil coachen en de zaal na afloop weer afsluit. Dit is de boodschap in de vorige Nieuwsbrief, waarmee het Bestuur nog steeds hoopt dat er binnenkort een lid of ouder zal zijn die zich aangesproken voelt om de taak van Jolanda over te nemen. Het is geen grote, maar wel belangrijke taak. Net nu we weer twee jeugdteams in de competitie hebben moet het voorbestaan gegarandeerd zijn! Dus, meld je bij aan via een mailtje naar voorzitter@ttvharderwijk.nl

We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een sportief nieuwjaar toe!

Groetjes,

Clubvoorzitter Edwin van der Leij


Nieuwsbrief