Geplaatst op: 8 november 2022

Beste leden,

De competitie is alweer 7 wedstrijden oud. Het is best wel spannend in de 4e klasse F klasse waarin wordt gestreden om het kampioenschap. Het derde team maakt met het totaal van 52 punten nog altijd kans op de eerste plek. Jammer dat Piet Korstanje van Swift’64 met zijn rating van 1192 dan wel weer een partij meedoet tegen Harderwijk. Eigenlijk een beetje competitievervalsing. Deze man hoort thuis in de derde klasse thuis ;-).

Desalniettemin heeft Thimo de beste man verslagen en zijn rating goed kunnen opkrikken. De rest van de mannen timmeren ook lekker aan hun rating. Chris van der Leij op kop met 1035, op de kop gevolgd door Thimo met 1032, gevolgd door Kasper met een rating van 1007. Joep van de Berg staat met 4 gewonnen partijen ook op 1004. Knap is ook de stijging van Olav van Groeningen met 118 punten naar eenrating van 881! De heren staan qua rating dicht bijenkaar!

Het tweede team staat met 50 punten op de eerste plek in de derde klasse poule B. Mustafa Montasser is wel met zijn rating van 1195 de man die de punten voor dit team binnen sleept. 11 van de 12 wedstrijden gewonnen. Maar vlak Bert Monster met een rating van 1111 en Glenn Dooyeweerd met zijn rating 1119 ook niet uit. Beide heren lijken aan een tweede jeugd te zijn begonnen. Bert met 13 gewonnen partijen van de 18 en Glenn met 12 uit 15 partijen. Knap staaltje werk. Pieter Berkelaar draagt zijn steentje ook nog bij met 4 gewonnen partijen maar is helaas wel onder de 1000 rating gedoken. Izaak op ’t Hof is eveneens met 4 gewonnen partijen van de 15 onder de 1000 rating gedoken. Wel weer de laatste pot twee partijen gewonnen, dus de stijgende lijn zit er weer in. Anne Kooistra heeft nog geen wedstrijden gespeeld. Zijn liesblessure speelt hem nog teveel parten.

Het eerste team staat met 47 punten op de tweede plek in de tweede klasse poule B. Smash’70 staat op de eerste plek met 5 punten meer. Misschien dat er nog ’n klein kansje in zit op een eerste plaats. Volgende week staat de wedstrijd tegen Smash gepland, waarbij overigens Smash de eerste onderlinge wedstrijd won met 6-4. Maar goed, Jos is er weer bij, en met hem weet je het maar nooit. Mustaffa Montasse en Juliette van Slingerland hebben voor Jos verdienstelijk ingevallen. Tegen Olst speelde Mustafa een weergaloze wedstrijd en won twee partijen. Juliette moest er tegen Smash even inkomen, maar tegen Kampenion won ze meteen twee partijen en meteen een rating gekregen van 1186. Wouter van Bunschoten wordt ook steeds meer een vaste waarde. Tegen Olst en Staphorst won Wouter twee belangrijke partijen! Lekker doorgaan zo Wouter.

Toernooien

Aanstaande vrijdag 11 november is een dubbeltoernooi. Inmiddels hebben we al veertien aanmeldingen. Wordt dus zeker gezellig. De start is om 20.00 uur, de inloop is vanaf 19.30. FF tijd om in te spelen dus. Natuurlijk is er na het toernooi tijd voor een drankje en een spetterende prijsuitreiking!

Toernooidata:
11 november 2022: Dubbeltoernooi
18 november 2022: Recreantentoernooi
2 december 2022: Johan Hooijman Matentoernooi

Zaterdag 17 december 2022: Clubkampioenschappen. Inschrijven kan via het formulier op de deur van het materiaalhok aan de binnenzijde

Rookvrije generatie

Het Bestuur heeft vorige week een tegel voor een rookvrije generatie geplaatst aan het begin van de entree bij het hek. Deze week gaan we ook nog naar basisschool de Schakel om aan de directeur te vragen ook borden aan het hek te plaatsen. Bij de basisschool Dominicus Savio zijn de borden al geplaatst. Aan het hek bij de entree hangt nu ook een verplaatsbare asbak. De afgelopen maand hebben we als Bestuur geen klachten meer ontvangen over het roken. Iedereen houdt zich prima aan de afspraak: roken gebeurd buiten het hek.

Nieuw materiaal

Ook heeft Wouter weer nieuwe ballen besteld, zit de bak weer goed vol. Graag de balletjes na afloop weer in de bak deponeren. Wouter heeft ook een drietal batjes opnieuw beplakt. Het rubber is wat sneller dan de startersbatjes, dus als je er als recreant aan toe bent kun je met dit batje verder. Beter is natuurlijk om zelf een batje aan te schaffen. Wat zeker al binnen de vereniging gebeurd. Monique Visscher en Hedwig van de Berg lopen met batjes in de kleuren groen en roze van het merk Donic rond. Dat is tegenwoordig door de NTTB toegestaan. Als de achterkant maar zwart is. Thimo Heerkens zie je tegenwoordig met blauw rubber op zijn forehand achter de tafel staan. Het wordt meer en meer gezelliger in de zaal!

Contributie

De contributie wordt voor het afgelopen half jaar nog in december 2022 geïnd. We zijn dan weer bij. Omdat het achteraf innen voor iedereen onduidelijk is heeft het Bestuur besloten om in 2023 de contributie vooraf te innen. In februari voor het eerste halfjaar, in juli voor het naseizoen.

Training

Thimo Heerkens volgt de cursus voor Jeugdtrainer NTTB-1. Hij heeft er al drie cursusavonden op zitten. Thimo doet er een schat aan ervaring op zegt hijzelf. Thimo assisteert Edwin vd Leij ook regelmatig op de senioren trainingen, waardoor Edwin ook deelt in nieuwe trainingsmethoden. We merken dat voornamelijk de recreanten met veel passie de trainingen bezoeken. En dat betaalt zich uit: het niveau van de groep stijgt meer en meer. En wat belangrijker is: het gaat er gezellig aan toe, we hebben op deze avond een hoop lol.

De seniorentraining is op de dinsdag van 20.00 tot 21.00 en voor iedereen toegankelijk. Verzoeken van vrij spelen op dit tijdstip kan door de grote toeloop niet gehonoreerd worden. Vrij spelen kan op de maandagavond en op dinsdag na 21.00 uur.


CompetitieNieuwsbriefToernooiTraining