Geplaatst op: 2 oktober 2019

Beste leden,

Het seizoen is alweer een dikke maand van start gegaan. De resultaten van onze teams zijn wisselend.

Het eerste team staat op de vierde plek met 17 punten en zullen alle zeilen moeten bijzetten om niet uit de eerste klasse te worden gewipt door Swift uit Deventer.

Het tweede team staat momenteel in de derde klasse op een voorlaatste plaats. We hopen dat Wouter weer vlot herstelt is zodat hij zijn bijdrage weer kan leveren. Dit doet hij momenteel in de vorm van coach zijn. Wouter gooit al zijn ervaring in de begeleiding van zijn team. Vooral in de voorlaatste wedstrijd brachten zijn motiverende gesprekstechnieken meteen resultaat en werd gewonnen van Zwolle. Helaas ging tegen Leogang Nunspeet deze vlieger niet op en werd er dik verloren. Kop op jongens straks met Wouter erbij gaat het zeker weer lukken.

Team 3 staat momenteel op een derde plaats met drie punten achterstand op koploper De Brug uit Apeldoorn. Maar met 1 wedstrijd minder gespeeld. Met de wedstrijd tegen hekkensluiter Wezep in het verschiet zullen zij zich weer proberen naar de kop terug te vechten!

Team 4 staat op een gedeelde eerste plaats met DSC uit Diepenveen. De laatste wedstrijd tegen Olst ging nipt verloren met 4-5. Jammer dat Kasper Sloot in de openingswedstrijd net niet wist te winnen van de sterk spelende Jurgen Hattink die alle drie de partijen wist te winnen.

Team 5 staat stijf onderaan met drie punten. Ze hebben de pech in een toch best wel sterke poule ingedeeld te staan. Nieuwkomer Reza moet ook nog wat wennen aan het competitie spelen en had de pech dat een wedstrijd op dezelfde dag viel als zijn training op Papendal. Extra vermoeiend dus, maar respect voor Reza die wel staat te ballen van ’s middags vier uur tot ’s avonds elf uur.

Met de jeugd gaat het best wel goed. Zij zijn dit seizoen in de vijfde klasse gestart. Mazen al Haj heeft al 8 van de 9 partijen gewonnen,Olav van Groeningen 7 van de 9 partijen, Xian de Vente 8 van de 12 partijen en Danysha van Meerveld 4 van de 6.

Het jeugdteam staat met vier wedstrijden gespeeld nu op de eerste plaats! Helaas ging de laatste wedstrijd tegen Trias uit Twello met 6-4 verloren. Trias had met Floortje Gerritsen een sterke speelster die alle drie de partijen wist te winnen. Het jeugdteam staat nog wel bovenaan, maar spannend wordt het zeker in deze poule. Dat wordt trainen jongens!

Het innen van de contributie

Het innen van de contributie zal in oktober en december plaats vinden. Deze inning zit vrij dicht op elkaar, maar volgend seizoen zal de inning weer plaats vinden zoals het zou moeten…………een inning in het voorjaar en een inning in het najaar. Onze excuses hiervoor. Maar hou er dus rekening mee dat je in het najaar twee contributie-inningen zal krijgen.

Verbouwing zaal en kantine

Bijna klaar. We hebben wat moeten slepen met de tafels naar een ander locatie. Maar zowel de zaal als de kantine zien er weer prima uit. Het is in de zaal wel ff wennen aan de vloer en aan het licht, maar zonder de grote ramen die voor veel tegenlicht zorgden een hele verbetering. Ook de linker douche werkt weer prima. Wij zijn als Bestuur nog wel in gesprek met de gemeente over een aanpassing aan de entree en de douche voor onze paratafeltennisser Reza en eventueel mogelijk andere parasporters die lid worden van de TTV Harderwijk. Ook de hal moet nog worden aangepakt. Het zou fijn zijn als er leden zijn die daarin het voortouw willen nemen en een verfrissende bijdrage aan de aankleding van de hal willen leveren! Schiet Kasper, Paul of Edwin aan als je daarvoor ideeën hebt!

Training Jeugd

Edwin en Chris van der Leij geven momenteel training aan de jeugd. Bert Verhaar zal als het nodig is invallen. Edwin wil een vergoeding voor de persoon die training geeft van 25 euro per training. Edwin vindt dat het geven van training een structurele activiteit is en een verplichtend karakter heeft voor degene die de training verzorgd.

In het Bestuur is de discussie gevoerd wanneer een activiteit nu vrijwilligerswerk is en wanneer voor een activiteit een onkostenvergoeding gegeven wordt. De meningen hierover verschillen in het Bestuur. Omdat Edwin ook voorzitter is en belangenverstrengeling om de hoek zou kunnen komen kijken heeft het Bestuur ervoor gekozen deze vraag bij de leden neer te leggen. Een dezer dagen krijgen jullie dus een mail waarin je je mening en stem kan laten gelden. Laat deze niet onbeantwoord, het bestuur vindt het belangrijk om te weten hoe binnen de vereniging over dit punt wordt gedacht.

Huldiging Leo van Bodegom als erelid

Leo van Bodegom is in de ALV van 2019 voorgedragen en benoemd als erelid. De huldiging zal plaats vinden na de clubkampioenschappen in januari 2019. Omdat Leo geen competitie meer speelt lijkt het bestuur dit een prima tijdstip.

Lustrum TTV Harderwijk

Volgens het bestuur bestaat de ttv Harderwijk volgend jaar 55 jaar. Dit heuglijk feit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. We komen er nog op terug hoe we dit willen vieren, maar ideeën zijn natuurlijk altijd welkom!

ALV 2020

Paul Geurtsen heeft te kennen gegeven na de ALV van 2020 zich terug te willen trekken als penningmeester. Paul geeft aan het momenteel erg druk te hebben in zijn baan en denkt er zelfs over na te stoppen met tafeltennis.

Ook Edwin van der Leij heeft in de ALV van 2019 aangegeven te willen stoppen als voorzitter. Het Bestuur hoopt dat er gegadigden zijn om deze Bestuursposten over te willen nemen. Kasper Sloot gaat als secretaris natuurlijk enthousiast door, maar kan natuurlijk niet zonder een voorzitter en penningmeester. Feit is wel dat het Bestuur alle lopende zaken zoals het verhuren van de kantine aan DOS, de verbouwing van de zaal en kantine allemaal netjes afgerond heeft en de nieuwe Bestuursleden met een schone lei aan de gang kunnen gaan. Kom op leden denk er eens over na om als Bestuurslid aan de gang te gaan!

Groetjes van de voorzitter

CompetitieJeugdnieuwsNieuwsbriefSeniorennieuws