Geplaatst op: 22 april 2017
Team 1 kampioen voorjaar 2017 (v.l.n.r: Harry Kuijvenhove, Edwin van der Leij, Jos Wyands)

Na 8 overwinningen, één gelijkspel en één verlies, beiden tegen naaste concurrent Heino 1, heeft Harderwijk 1 de titel weer weten te pakken. Evenals enkele jaren terug, werd dus nu opnieuw het kampioenschap gepakt in de 1e klasse en hiermee de promotie-lasse behaald en zal het team gaan voor handhaving.
Tegen De Brug 4 werd in Apeldoorn al met 2-8 gewonnen en nu in Harderwijk met 6-4 en werden de 5 benodigde punten behaald, die nodig waren, mocht Heino 1 met 10-0 winnen van DTV 2 uit Dalfsen; maar Heino won ook met 6-4 dus eindigden de Harderwijkers ruimschoots eerste met 6 punten voorsprong.
De wedstrijden verliepen spannend; Jos Wijnands en Edwin Van Der Leij wonnen beiden hun eerste wedstrijden, na een beslissende 5e game resp. van John Hartgers en Willem Aalders waarna Harry Kuijvenhoven eveneens in de 5e game nipt verloor(9-11) van de sterke Marco Noort. 3-1 werd het door de winst in het dubbel van het duo Wijnands/Van Der Leij en 4-1 door de winst van Van Der Leij op Hartgers. De Brug maakte nog 4-2 door de winst van Noort op Wijnands, waarna Kuijvenhoven de titel veilig stelde(5-2) door een zege op Aalders; uiteindelijk zorgde Jos Wijnands met zijn overwinning op Aalders, dat er ook nog werd gewonnen: 6-4.

Bert's hoekjeSeniorennieuws