Winst team 1

Vrijdagavond 2 november stond de uitwedstrijd tegen Wezep 3 op het programma. Aangezien Bert Monster verplichtingen had met zijn team in Putten, hadden we een invaller nodig. Gelukkig was Glenn Dooijeweerd bereid om te gaan ballen in Wezep.

Hij stond ook al lekker te spelen tegen Bert van Weeghel, toen Edwin van Leij en Henk Vlieger binnenkwamen. Glenn wist het Bert lastig genoeg te maken, maar ging uiteindelijk in 4 games onderuit. Stand: 1-0 voor Wezep.

Team 1, met Edwin van der Leij, Bert Monster en Henk Vlieger

Daar na mocht Henk tegen Gert-Jan Doorneweerd aan de bak. In de thuiswedstrijd tegen Wezep ging Henk schlemielig onderuit in 5 games tegen Gert-Jan en hij was niet van plan dit keer opnieuw te laten gebeuren. Toch leek het wel die kant uit te gaan, want in no time stond Henk  2 games achter. Daarna kantelde de partij, doordat Henk warm werd en heel kort en direct de opslagen van Gert-Jan retourneerde. Die had daar geen antwoord op en gaf ruimte weg, waarmee Henk met zijn spin wel raad wist en de stand gelijk trok: 1-1.

Invaller Glenn Dooijeweerd die verdienstelijk speelde, maar geen punten kon pakken

Edwin had geen kind aan aloude Jan van het Hul. Voordeel wellicht voor Edwin was dat hij Jan al kent vanuit de jeugd. Feit is dat in 3 games Edwin de partij naar zich toe trok: 1-2 voorsprong voor Harderwijk.

Ook het dubbel van Henk en Edwin verliep voorspoedig. In een goed aanvullend dubbel, waarbij zowel Henk als Edwin beurtelings de aanval zochten, had Wezep weinig in te brengen, waardoor de voorsprong werd uitgebreid naar 1-3.

Wezep deed daarna iets terug in de partij van Gert-Jan tegen Glenn. Glenn speelde iets minder direct dan Henk, waardoor Gert-Jan wel zijn eigen spelletje kon spelen en Glenn achter de feiten aanliep.  In 3 games pakte Gert-Jan het punt voor Wezep: 2-3

De mooiste wedstrijd van de avond werd gespeeld door Bert en Edwin. Hoogstaand spel, waarbij beide spelers mooie ballen speelden. Toch was het niveau van Edwin hoger, wat natuurlijk aan zijn rating te zien is. In 3 games pakte hij toch heel gewoontjes de partij en zette de stand op 2-4.

De sleutelpartij lag bij de pot tussen Jan en Henk. In de afgelopen partijen had Henk nog maar één keer kunnen winnen van Jan. Ondanks dat Jan geen backhand heeft, heeft hij een dusdanig spelletje dat hij zich zonder moeite in de 2e klassen kan handhaven. Voor Henk is dat geen vanzelfsprekendheid. Maar Henk begon goed, door Jan geen enkele ruimte te geven en hem direct vast te zetten.  De 1e game ging verrassend naar Henk. Jan zette dat in de 2e game direct recht, maar moest de 3e weer aan Henk geven, die steeds beter begon te spelen. De 4e was weer helemaal voor Jan. Ook de 5e leek naar Jan te gaan, maar Henk knokte zich terug naar 10-10 en pakte bij 11-13 toch het punt. Stand: 2-5. Het gewenste gelijkspel was binnen.

Edwin had in zijn afsluitende partij tegen Gert-Jan geen enkele moeite het 6e punt binnen te spelen. Simpeltjes werd de stand op 2-6 gezet, waardoor de winst voor Harderwijk in de tas zat.

Glenn en Henk wisten in hun afsluitende partijen tegen respectievelijk Jan en Bert geen potten meer te breken, waardoor de eindstand op 4-6 werd gezet. Een mooie uitslag, omdat directe concurrent Wezep nu nog meer op afstand werd gezet en team 1 veilig lijkt voor de 2e klasse.